Slim zoeken

NOODPLAN

BRAND- en EVACUATIEPLAN

Heeft u er reeds één ? Is uw bestaande plan door verbouwingen of uitbreiding nog up-to-date?

 

Het risico op brand in een bedrijf is niet gering. Ook uw organisatie kan ongewild te maken krijgen met een calamiteit waarbij behalve de directe schade (slachtoffers en brandschade) ook indirecte schade kan ontstaan. Imagoverlies, klantenverlies door productiestilstand,...
U kan, naast goede afspraken met de interventiediensten en verzekeraars, ook veel zelf doen om dit tot een minimum te beperken. Met een brand- en evacuatieplan is uw bedrijf optimaal voorbereid bij elke vorm van ramp die per definitie altijd ongelegen en onverwacht toeslaat. evacuatieplanBij brand komt er heel wat op u af. In de eerste plaats is het essentieel dat alle medewerkers, aanwezige klanten of leveranciers en andere bezoekers veilig kunnen vluchten. 
Bovendien is het noodzakelijk de hulpdiensten snel te alarmeren en op de juiste manier op te vangen.

Uitgangspunten wetgever :

  • Ieder bedrijfsgebouw moet zodanig ontworpen worden dat het bij brand en/of elk ander alarm snel en veilig kan verlaten worden (ARAB 52)
  • Het personeel moet voorgelicht worden en instructies dienen uitgehangen.
  • Elke werkgever is verplicht een intern noodplan op te stellen voor de bescherming van de werknemers. 
  • Het brand- en evacuatieplan maakt deel uit van dit noodplan. 

Feiten:

  • De evacuatieplannen richten zich op iedere gebruiker en bezoeker van het betreffende gebouw.
  • Indien er zich een crisis voordoet zal een goed evacuatieplan, zowel voor bedrijfsleiding, werknemers en bezoekers het verschil maken tussen efficiënte actie en chaos.
  • Het evacuatieplan is bovendien een zéér efficiënte tool, al dan niet preventief, voor de hulpdiensten in elk geval van interventie.
pictogrammen

Brandbestrijdingsspecialist Aquaflam stelt graag haar 30-jarige ervaring en kennis ter beschikking. Zij kan uw brand- of evacuatieplan creëren, updaten of aanpassen, afgestemd op uw behoeften en gebaseerd op een risico analyse van uw bedrijf. Een ervaren team, bestaande uit preventieadviseurs, gediplomeerde brandexperts en actieve brandbestrijders staan voor u klaar met advies en dienstverlening.

Plannen geleverd in .dxf of .dwg file kunnen gebruikt worden als basis voor het evacuatieplan. Deze worden waar nodig hertekend, aangepast of vereenvoudigd, voorzien van alle pictogrammen en vluchtwegen. Output wordt steeds op papier afgeleverd. De kwaliteitsvolle afbeeldingen (A4 tot A0 naar keuze) worden via plotter gecreëerd, wat heel snel kan gaan. De preventieadviseur ontvangt steeds een gratis algemeen overzicht van de beveiligde site.

 

Meer info kan u altijd krijgen bij onze dienst verkoop.

 


Attachments:
Download this file (evacplan.pdf)evacplan.pdf620 kB